I have been served with a lawsuit. How long do I have to respond?
In Texas district and county courts, the answer is usually due by 10:00 a.m. on the Monday after 20 days from the day you were served (Texas Rule of Civil Procedure 99(b)). In Justice of the Peace court, it is usually 14 days (Rule 502.5(d)). Write down the date you were served. A missed answer can lead to a default judgment.
This is general information, not legal advice. Your deadline depends on your facts.